GYERMEKOTTHONOK

2018. GYERMEKOTTHON PROJEKTJEI

1. Intézmény felszereltség korszerűsítése

2. 30 Gyermekotthonnak – 30 Gokart

A szokásos adománygyűjtés – használt ruha, játék, írószer, ágyneműk, gyermekbútorok, használati tárgyak –  mellett ebben az évben két új irányt céloztunk meg.

1. Intézmény felszereltség korszerűsítése

A gyermekotthonok felszereltségének korszerűsítését speciális gyűjtés keretében szeretnénk megvalósítani, ehhez éttermek, hotelek, gasztronómiával és ehhez kapcsolódó vállalkozások megszólítására  van szükség. A design vagy trend váltás miatt lecserélésre kerülő konyhai és lakás felszerelési tárgyak felajánlásával nagy örömet okozhatunk a gyermekeknek és az otthonokban dolgozó segítőknek.

Az ötlet onnan jött, hogy az ukrajnai Nagydobronyban tett látogatásunk során észrevettük, hogy a gyermekek egy része műanyagpohárból itták a vacsorához a meleg teát, majd elmosták az egyszer használatos műanyagpoharakat, hogy aztán a reggelihez újra felhasználhassák. A mosogatóban letört fülü, kicsorbult csészéket láttunk, amikor felajánlottuk a konyhai segítséget. Legközelebbi látogatásunk során vittünk néhány bögrét, és poharat, amit otthon találtunk mi és a barátaink, összegyűjtöttünk még néhány konyhai eszközt, szűrőt, szedőkanalakat! Ilyen egyszerűen okoztunk örömet a kis lakóknak és dolgozóknak! Ezért indítjuk útjára, a konyhai felszerelések korszerűsítését szolgáló gyűjtést! Kérjük csatlakozz Te is, várjuk az otthoni és a nagykonyhákban használatos tárgyakat, eszközöket!

2. 30 Gyermekotthonnak – 30 Gokart

Hollandiában óriási hagyománya van a pedálos Gokartozásnak. A kicsiket és a nagyokat is szórakoztatja ez a szabadidős tevékenység, amely több szempontból is segíti a gyermekek fejlesztését. Néhány használt régi, de felújított gokartot sikerült már ausztriai, német, magyar, ukrajnai és romániai gyermekotthonba is eljuttatni.Természetesen nem csak a Holland gyermekek kedvence lett a gokartozás. Óriási élményt kaptak a kicsi és nagyobb a fiú és a lány gyermekek egyaránt! A fogyatékkal élő lányok a májusi napfényben hatalmas kirándulást tettek a gokartokkal a nyíregyházi Sóstói erdő árnyas fái között! A tavalyi (2017-es) évben hat db gokartot ajándékoztunk a gyermekotthonoknak, amelyek hatalmas élményt nyújtanak a mindennapokban! Ehhez a projekthez is lehet kapcsolódni a gokartok megszerzéséhez adományokkal!

Várjuk a további ötletek és észrevételeket és mivel a programjaink nyilvánosak az előzetes részvételi szándékot jelezve várunk Téged is szeretettel!

Vélemény, hozzászólás?