Rolling Kids Program – Mobil KRESZ park az óvodás és kisiskolás korosztálynak. A közlekedés életünk természetes része, amelyre tudatosan fel kell készülni.

.

Felnőttként is bennünk élnek a boldog gyermekévek emlékei, amikor vidáman pedáloztunk egy lábbalhajtós kisautóval, gurultunk a kerékpárunkkal, vagy egy különleges autókormányos járművel, mondjuk egy vidámpark dodzsem pályáján. Manapság széles a kínálat a biztonságos négykerekű pedálosgokartok, a futó és fekvőbiciklik, valamint a kis és nagykerekű rollerekből, de sajnos nem mindenkinek elérhetők ezek az élmények.

.

Alapítványunk küldetése a közlekedésbiztonságra való nevelés, amelyet már a korai óvodás, kisiskolás időszakban érdemes a gyerekeknek tudatosítani. A Rolling Kids Nemzetközi programja minden gyermeknek – függetlenül attól, hogy hová született – szeretné megadni a pedálos és kormányos járművek vezetésének élményét.

.

Milyen előnye van a pedálos gokartok, kerékpárok, rollerek használatának?

  • a közlekedésbiztonság alapjainak játszva történő elsajátítása,
  • a gyermekek szabad térben eltöltött minőségi idejének növelése,
  • az izmok fejlesztése, koordinációs képesség javítása,
  • ez a mozgásforma komplexen fejleszti a megosztott figyelmet, koncentrációt, gyorsaságot, térérzékelést, szabálytudatot. Ráadásul a friss levegőn töltött mozgás által erősödik a gyermekek immunrendszere, növekszik az állóképességük, és levezetik a felesleges energiáikat.

.

A Rolling Kids Nemzetközi Programja abban segít, hogy minél több rászoruló gyermek megismerje ezeket az élményeket! A program keretében az intézmények, gyermekotthonok, óvodák, iskolák csoportja és osztályai, egy szervezett program keretében ismerkedjenek a tudatos közlekedéssel, a
táblákkal és a szabályokkal.

.

A bárhol összeállítható mobil KRESZ pálya segítségével a gyerekek könnyedén megtanulják a KRESZ táblák, jelzőlámpák jelentését. A vizuális és a mozgásélmény együttes hatására jobban rögzülnek a gyermekeknél a biztonságos közlekedéshez szükséges alapvető szabályok. A biztonságos közlekedéshez a gyerekek különböző pedálos járműveket (pl. gokártok,
futóbiciklik, rollerek, háromkerekű fekvőkerékpárok, stb.) használnak, amelyet az alapítvány biztosít.

.

A játékos élményeket sorversenyek és különböző kellékek is színesíti, mint például ügyességi vezetés, KRESZ Teszt, közlekedéssel kapcsolatos társasjáték és közlekedési helyzetet bemutató puzzle. A résztvevő gyermekek Rolling Kids Mini Jogsit kapnak a program végén.

.

A biztonságos járműveket az Alapítvány már használja, de az eszközparkot szeretnénk modernizálni, ennek érdekében már kiválasztottuk és felvettük a kapcsolatot a minősített gyártókkal és a magyarországi kereskedőkkel (Berg Toys – Hollandia, Dino Cars – Németország, Puky – Németország).

.

A program legfontosabb eleme a biztonsági mellény használatának elterjesztése. Svájcban ez jelenleg már 20 éve működik. Küldetésünknek tekintjük,hogy régiónkban minden gyermek megismerje és használja ezeket a mellényeket,hiszen az infrastruktúra sajnos még nem érte el a svájci szintet. Ehhez várjuk támogatóink segítségét,akikkel közösen meg tudjuk valósítani a gyerekek biztonságosabb jövőjét!

Határtalan Segítség Alapítvány
4405 Nyíregyháza, Molnár u. 26.
Erste Bank Magyaroszág / Erste Bank Hungary Zrt. H-1138 Budapest, Népfürdő utca 24-26
SWIFT Kód: GIBA HUHB
BIC/Iban: HU 1611600006 00000000 83451166
Sz.szám: 11600006 00000000 83451166

.

Kapcsolat:
+36/205919590
+41784063331