Our Events

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Különleges járgányokon tekertek a Lakótelepi Óvodában

május 21

A Rolling Kids Program egy mobil vagy telepített KRESZ-park az óvodás és kisiskolás korosztálynak, melyet a Határtalan Segítség Alapítvány hívott életre.

Az alapítvány küldetése a közlekedésbiztonságra való nevelés, amelyet már a korai óvodás, kisiskolás időszakban érdemes a gyerekeknek tudatosítani. A Rolling Kids nemzetközi programja minden gyermeknek – függetlenül attól, hogy hová született – szeretné megadni a pedálos és kormányos járművek vezetésének élményét, valamint még egy nagyon-nagyon fontos céljuk, hogy népszerűsítsék és elterjesszék a Rolki speciális fényvisszaverő mellény használatát, viselését a gyerekeknél. Ezt a „V”alakú biztonsági mellényt több országban – pl. Svájcban 30 éve – kötelezően hordják az utcán, az intézményen-, illetve az otthonukon kívül is a gyerekek.

Manapság széles a kínálat a biztonságos négykerekű pedálos gokartok, a futó-, és fekvőbiciklik, valamint a kis-, és nagy kerekű rollerekből, de sajnos nem mindenkinek elérhetők ezek az élmények. A Rolling Kids Nemzetközi Programja abban segít, hogy minél több rászoruló gyermek megismerje ezeket az élményeket. Ez a mozgásforma komplexen fejleszti a megosztott figyelmet, koncentrációt, gyorsaságot, térérzékelést, szabálytudatot. Ráadásul a friss levegőn töltött mozgás által erősödik a gyermekek immunrendszere, növekszik az állóképességük, és levezetik a felesleges energiáikat. A bárhol összeállítható mobil KRESZ pálya segítségével a gyerekek könnyedén megtanulják a KRESZ táblák, jelzőlámpák jelentését.

A programot a Kisvárdai Egyesített Óvoda Tompos Úti Tagintézményében indítottuk el, de a jármű és eszköz park bővítése után, valamennyi tagintézményben kezdetét veszi.

Hálásan köszönjük a Határtalan Segítség Alapítványnak az eszközöket és az élményt, valamint Bodrog László önkormányzati képviselőnek az együttműködést!

 

Pálinkásné Garasos Melinda
óvodavezető
Kisvárdai Egyesített Óvoda

 

 

 

Részletek

Dátum:
május 21

Helyszín

Kisvárdai Egyesített Óvoda Székhely
Kisvárdai Egyesített Óvoda Székhely
Kisvárda, Csillag köz 2., 4600 Magyarország
+ Google Térkép