Our Events

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Infrastruktúrális fejlesztések/ Adománygyűjtés az intézmények részére 2018

2018-01-01 @ 08:00 - 2018-12-31 @ 17:00

Infrastruktúra

A gyermekotthonok fejlesztésére alig-alig van keret, a fenntartók örülnek, ha az előírásoknak megfelelően tudnak működni. A legtöbb esetben elavult épületekben, régi berendezési tárgyakkal és eszközökkel vannak felszerelve. A korszerűsítés nagy fejtörést okoz az intézményvezetőknek. A tisztító festés is az önkéntesek jóvoltából valósítható meg az esetek nagyrészében. A tervek között szerepel napkollektor telepítése is, amely nagyban támogatná a melegvíz ellátást, de a legtöbb helyen a konyhai felszerelések és az egyéb berendezések pl. mosó és szárítógépek is cserére szorulnak. Szinte minden helyen a gyermekek ágyait, bútorait is cserélni kellene.

Ehhez kapcsolódóan elindítottunk egy programot,amely 80 otthon komplett eszközcseréjét,bővítését célozta meg 2018 végéig.

Az alábbiakban az intézményektól kapott hiányzó eszközök listája látható;

Használt edények: fazekak, 2-10 literes űrmértékkel

Használt kések: hús és zöldség feldolgozására /késfenők.

Használt Mixer, húsdaráló, mikrohullámú sütő.evőeszközök

Használt leveses tálak, pecsenyés tálak, merőkanalak, hableszedő, szűrők, fűszertartó.

Használt tányérok, csésze,poharak, kiöntők

Használt konyhai ruházat: köpeny, nadrág, sapka, hőálló kesztyű.

Használt ágynemű, törülköző, pléd, függöny, párnahuzat, szőnyeg/padlószőnyeg

Használt mosógép,mosogatógép, ipari konyha gaztuzhely,porszívó

Éjjeli szekrények,éjjeli lámpák

Használt számítógépek,laptopok

Adományozzon Ön is, használt vagy új tárgyakat, eszközöket a mosógéptől a számítógépen át az étkészletig!

 

  1. Gyermekotthon Projektjei

 

1: „Intézmény felszereltség korszerűsítése”

2: „30 Gyermekotthonnak – 30 Gokart”

A szokásos adománygyűjtés – használt ruha, játék, írószer, ágyneműk, gyermekbútorok, használati tárgyak –  mellett ebben az évben két új irányt céloztunk meg.

1: „Intézmény felszereltség korszerűsítése”

A gyermekotthonok felszereltségének korszerűsítését speciális gyűjtés keretében szeretnénk megvalósítani, ehhez éttermek, hotelek, gasztronómiával és ehhez kapcsolódó vállalkozások megszólítására  van szükség. A design vagy trend váltás miatt lecserélésre kerülő konyhai és lakás felszerelési tárgyak felajánlásával nagy örömet okozhatunk a gyermekeknek és az otthonokban dolgozó segítőknek.

Az ötlet onnan jött, hogy az ukrajnai Nagydobronyban tett látogatásunk során észrevettük, hogy a gyermekek egy része műanyagpohárból itták a vacsorához a meleg teát, majd elmosták az egyszer használatos műanyagpoharakat, hogy aztán a reggelihez újra felhasználhassák. A mosogatóban letört fülü, kicsorbult csészéket láttunk, amikor felajánlottuk a konyhai segítséget. Legközelebbi látogatásunk során vittünk néhány bögrét, és poharat, amit otthon találtunk mi és a barátaink, összegyűjtöttünk még néhány konyhai eszközt, szűrőt, szedőkanalakat! Ilyen egyszerűen okoztunk örömet a kis lakóknak és dolgozóknak! Ezért indítjuk útjára, a konyhai felszerelések korszerűsítését szolgáló gyűjtést! Kérjük csatlakozz Te is, várjuk az otthoni és a nagykonyhákban használatos tárgyakat, eszközöket!

2: „30 Gyermekotthonnak – 30 Gokart”

Hollandiában óriási hagyománya van a pedálos Gokartozásnak. A kicsiket és a nagyokat is szórakoztatja ez a szabadidős tevékenység, amely több szempontból is segíti a gyermekek fejlesztését. Néhány használt régi, de felújított gokartot sikerült már ausztriai, német, magyar, ukrajnai és romániai gyermekotthonba is eljuttatni.

Természetesen nem csak a Holland gyermekek kedvence lett a gokartozás. Óriási élményt kaptak a kicsi és nagyobb a fiú és a lány gyermekek egyaránt! A fogyatékkal élő lányok a májusi napfényben hatalmas kirándulást tettek a gokartokkal a nyíregyházi Sóstói erdő árnyas fái között!

A tavalyi (2017-es) évben hat db gokartot ajándékoztunk a gyermekotthonoknak, amelyek hatalmas élményt nyújtanak a mindennapokban!

Ehhez a projekthez is lehet kapcsolódni a gokartok megszerzéséhez adományokkal!

Várjuk a további ötletek és észrevételeket és mivel a programjaink nyilvánosak az előzetes részvételi szándékot jelezve várunk Téged is szeretettel!

Részletek

Kezdés:
2018-01-01 @ 08:00
Vége:
2018-12-31 @ 17:00
Esemény kategória:

Helyszín

Tirol
Eben am Maurach, Tirol 6212 Ausztria + Google Térkép